Kanapių aliejaus nauda odai

Straipsniai
Kanapių cbd aliejaus nauda odai

Pluoštinių kanapių aliejuje yra gausu naudingų medžiagų ne tik sveikatai, tačiau ir išoriniam grožiui, todėl jis vis dažniau yra sutinkamas grožio srityje. Natūralaus kanapių aliejaus randama kosmetikos priemonėse: veido kremuose, kūno losjonuose, gydomuosiuose kremuose, lūpų balzamuose ir t.t.

Kanapių sėklų aliejus odai vertingas dėl jame esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai organizme. Be to, tai daugiausiai riebiųjų rūgščių turintis augalinis aliejus.: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, GLA (gama linoleno rūgštis), kurios sudaro net 80% aliejaus sudėties. Taip pat aliejuje randama chlorofilo – žaliojo pigmento, kuris sugeria šviesos energiją. Jis turi itin daug panašumų su hemoglobinu, tačiau pastarajame daugiausia yra geležies, o chlorofile – magnio. Dėka šių naudingų medžiagų, Natūralus kanapių aliejus gali ne tik pagerinti odos būklę, tačiau ir padėti kovoti su varginančimis odos ligomis.


Kanapių aliejus odai naudingas, nes:


• padeda kovoti su akne;
• padeda kovoti su psoriaze/žvyneline;
• padeda kovoti su egzema;
• naikina smulkias raukšleles bei lygina odą;
• minkština odą;
• suteikia antibakterinį bei priešuždegiminį poveikį odai.

Aknė (lot. Acne vulguris, kitaip: paprastieji spuogai) – labai dažna odos liga. Manoma, jog įtakos jos atsiradimui turi daug veiksnių, pavyzdžiui, genetika, bakterijos, odos riebumas ir kt. Spuogai dažniausiai susiformuoja dėl kelių priežasčių:


• androgeninių hormonų sukeltas riebalinės liaukos suaktyvėjimas ir išvešėjimas;
• plauko folikulo hiperkeratinozė;
• propionibacterium acnes (P.acnes) bakterijos buvimas plauko folikule;
• uždegimo atsiradimas – uždegimo mediatorių išsiskyrimas ir odos imuninio atsako pokyčiai.

Didelę įtaką aknės sunkumui turi žmogaus mitybos įpročiai, rūkymas, stresas, aplinkos veiksniai bei odos priežiūra. Taigi, jos atsiradimą gali lemti daugybė priežasčių. Remiantis moksliniais tyrimais, CBD aliejus (kanapių aliejus veido odai) gali padėti gydyti spuogus, nes turi priešuždegiminių savybių ir reguliuoja odos sebumą bei mažina jos perteklinį riebalavimasį. Tačiau, kaip minėta anksčiau būtina sveika gyvensena, subalansuota mityba bei tinkama odos priežiūra, norint pasiekti geriausių rezultatų.

Psoriazė/žvynelinė
Psoriazė, dar vadinama žvyneline – tai lėtinė atsinaujinančios eigos uždegiminė liga. Jos priežastys slypi žmogaus genuose ir imunitete. Būtent imuninė sistema yra atsakinga už organizmo uždegimines reakcijas, pasireiškiančias greitesniu nei įprastai odos ląstelių atsinaujinimu, dėl to ant odos atsiranda pleiskanoti bėrimai.
Kadangi natūraliam kanapių aliejuje yra gausu gausu linoleno rūgšties, jis nuramina sudirgusią bei paraudusią odą.


Egzema/atopinis dermatitas
Tai yra odos liga, dėl kurios pasireiškia odos niežėjimas bei paraudimas. Tai lėtinė liga, kuri gali paūmėti ir periodiškai išnykti. 2005 m. žurnale,,Journal of Dermatology Treatment“ publikuotas dr. J. Callaway egzemos gydymo tyrimas, kurio duomenimis, tyrime dalyvavusiems asmenims, kenčiantiems nuo egzemos, po kanapių sėklų aliejaus odai vartojimo 20 savaičių žymiai sumažėjo jos sausumas ir niežėjimas. Dėl natūraliame kanapių aliejuje esančių nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios yra analogiškos odos barjero lipidų struktūrai, atkuriama oda bei palengvinami dermatito reiškiniai.

kanapiu cbd aliejaus nauda veido odai ir kunui

Drėkina ir minkština odą
Kanapių aliejus puikiai padeda odai kovoti su senėjimo požymiais dėl jame esančių antioksidantų.
Medžiagos esančios aliejuje gali neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie puola mūsų kūno ląsteles, todėl jos per anksti sensta. CBD sustabdo odos senėjimą,nes jame esantys lipidai savo struktūra yra labai panašus į esančius žmogaus odoje.Dėl didelio vitamino E kiekio, aliejus stabdo priešlaikinį senėjimą, apsaugo nuo strijų susidarymo, atstato odos elastingumą. Šis aliejus teigiamai veikia odos pH, subalansuoja lipidų kiekį ir drėkina, gydo žaizdeles. Yra rekomenduojamas netgi vyrams po skutimosi. Kanapių aliejus tinka ir labai jautriai odai, nes yra nealergizuojantis.
Kaip naudoti kanapių aliejų odai?


Kanapių aliejus veidui gali būti naudojamas įmaišant kelis lašus į kremą ar emulsiją arba tepamas grynas ant odos. Išoriškai naudojant CBD aliejų maišant su kosmetika, gali atsirasti alerginė reakcija, kuris gali pasireikšti nuo niežėjimo ir paraudimo iki dermatito. Prieš naudojant pirmą kartą patartina išbandyti priemonę ant mažo odos lopinėlio bei stebėti pokyčius. Teigiamus pokyčius pastebėsite vartodami ne tik išoriškai, bet ir vartodami su maistu ar kaip maisto papildą. Primename, jog tai nėra medikamentinis preparatas, todėl prieš naudojant kanapių aliejų reikėtų pirmiausiai pasitarti su savo šeimos gydytoju ar dermatovenerologu.


Šaltiniai:
https://sveikatiesa.lt/sveikata/kanabidiolis-nauda/
https://www.medicinosguru.lt/cbd-puikus-papildas-sportuojantiems-aktyviai/
https://medo.lt/blogs/news/akne-kodel-ji-atsiranda-ir-kaip-ja-gydyti
,,Gydymas CBD kanapių ekstraktais“ Earl Mindell, 2018 m.
https://www.pkaa.lt/kanapiu-seklu-aliejaus-nauda-odos-groziui-ir-sveikatai/
https://sm-hs.eu/wp-content/uploads/2019/04/39-43.pdf
https://www.odosakademija.lt/


Dalintis straipsniu

Comment (1)

  • Vis labiau populiarėjantis kanapių aliejus: 5 privalumai odai - Lietuvos paslaugos Reply

    […] geriausio rezultato itin svarbu rinktis kokybišką, patikimų gamintojų aliejų. Svarbiausia, jog kanapių aliejus odai būtų nerafinuotas, šalto spaudimo ir visiškai […]

    2021-06-14 at 10:13

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Straipsniai